28 november 2018

Jeugd & KinderToonkunstKoor

Presentatieworkshop door Jeugd & KinderToonkunstKoor o.l.v. Martine Salomons

Een deel van het Jeugd & KinderToonkunstkoor treedt op met liedjes uit hun repertoire en zal de aanwezige kinderen uitnodigen om deels mee te zingen met het koor. Het wordt dus een interactief optreden. Met deze workshop kun je ontdekken hoe fijn het is om samen te zingen. De workshop is geschikt voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. Doe je ook mee? Je hoeft er niets voor in te studeren, gewoon zin hebben in samen zingen is genoeg en …. je ouders, opa of oma of vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom!

Martine Salomons

Martine Salomons (1973) studeerde aan het conservatorium Enschede waar ze haar diploma solozang klassiek 1e en 2e fase behaalde. Ze heeft zanglessen gevolgd bij o.a. Anne Haenen, Cora Canne Meijer, Charles von Tassel en Heleen Koele. Haar stijl is veelzijdig. Ze zingt als sopraan in oratoria door het land en soleerde o.a. in het Requiem van Mozart, de Schöpfung van Haydn, Messe Solennelle van Rossini, Johannes Passion van Bach, het Requiem van Fauré, Ein Deutsches Requiem van Brahms en The Messiah van Händel. Voornamelijk in het Noorden wordt ze regelmatig als gastsoliste gevraagd bij koren en orkesten. Voor wat lichtere muziek werkt ze samen met gitarist Harry Fuhler en zingt ze jazz en pop. Ook met pianist Henk Stekelenburg werkt ze regelmatig samen. Ze is vanaf 2012 werkzaam voor de Stichting Diva Dichtbij. Als Diva Dichtbij zing je voor langdurig zieken die niet meer zelf naar theater kunnen. Naast soleren geeft ze zangles aan kinderen en volwassenen. Martine Salomons is de vaste dirigent van het Jeugd & KinderToonkunstKoor Emmen (JKTKE).

Het Jeugd & KinderToonkunstKoor Emmen

Het Jeugd & KinderToonkunstKoor Emmen is onderdeel van het Toonkunstkoor Emmen. Het ToonkunstKoor Emmen (TKE) heeft in 2014 het Jeugd & KinderToonkunstKoor Emmen (JKTKE) opgericht, bestaande uit 21 leden, verdeeld in twee leeftijdsgroepen: van 8-11 jaar en van 12 jaar en ouder. Met ingang van januari 2019 komt er een groepje bij voor kinderen van 5 tot 8 jaar indien er voldoende belangstelling voor is.  Het koor wordt regelmatig gevraagd voor optredens o.a. in verzorgingstehuizen, treedt op tijdens de zomerconcerten van TKE en verzorgde in december 2016 een deel van het Kerstconcert van het Emmens Mannenkoor. In december 2017 traden zij op met Laus Deo, zongen zij in een Kinderconcert met leerlingen van de muziekschool MM en tijdens ‘Sterren stralen op het Plein’. Vanaf 2017 verleent het JKTKE jaarlijks haar medewerking aan de uitvoering van de Matthäus Passion op Goede Vrijdag in de Grote Kerk te Emmen. In 2016 won het koor de 2e prijs bij het Drents Liedjesfestival.