14 november 2017

Workshop ‘Schilderen op muziek’

Over de workshop ‘Schilderen op muziek’  (voor kinderen tussen 6 en 12 jaar)

Veel kunstenaars laten zich inspireren door muziek. Zo ontstaan de mooiste kunstwerken. Kijk maar eens naar de schilderijen van Kandinsky. Hij zag bijvoorbeeld lichte kleuren bij hoge tonen en

strakke vormen bij snelle ritmes. Houd jij van ritmische of misschien melodische muziek? Welke vormen passen daar volgens jou dan bij? Tijdens de workshop ‘Schilderen op muziek’ luisteren we naar het muziekstuk ‘Carnaval der Dieren’ van Saint-Saëns en gaan tekenen en schilderen op het papier! Wedden dat je met een heel gaaf schilderij weer naar huis gaat?

Hou je ook van paarden en van de kleur blauw? Schilder dan net als de schilder Franz Marc en de illustrator Eric Carle een blauw paard! Gewoon omdat ze dat mooi vonden!

Kijk hier voor een inspirerend filmpje van het Carnaval der Dieren!

 

Over Marion Mencke

schilderen op muziekNaast haar werk als leerkracht in het basisonderwijs geeft Marion, zowel thuis in haar eigen atelier als op locatie, teken- en schilderlessen voor kinderen en volwassenen.  Door te tekenen en te schilderen heeft zij geleerd hoe fijn het is om beelden, gevoelens en gedachten om te zetten in lijnen, vormen en kleuren. Door vrij en onbevangen te mogen schilderen, alles los te laten, kom je dichter bij je gevoel. Het is een manier om te ervaren hoe de omgeving je gevoel raakt, wat je bezig houdt, waar je aandacht naar toe gaat. Voor kinderen is expressie heel belangrijk. Via beeldende vorming, muziek en beweging kunnen kinderen hun gevoel goed uiten.
In haar jeugd heeft Marion veel piano gespeeld en jaren les gehad van Marijke De Gruil. Muziek is nog steeds erg belangrijk voor haar. Het helpt haar te ontspannen en geeft haar nieuwe energie.

Voor meer informatie www.marionmencke.nl