17 november 2017

Masterclass Peter Beets

In de masterclass van Peter Beets draait het om improvisatie en techniek, specifiek om timing en sound. Wellicht komen enkele historische achtergronden van de jazzmuziek aan de orde. Van deelnemers wordt verwacht dat zij Maurice Moskowski – Vingt Etudes en deux cahiers (bv. nr. 11) of een bladzijde uit het Charlie Parker Omnibook instuderen.

Over Peter Beets
Peter BeetsPeter Beets wordt op 12 juni 1971 geboren in Den Haag. Van jongs af aan krijgt hij muziek met de paplepel binnen. Klassieke muziek via zijn moeder en jazz via zijn vader. Peter krijgt zijn eerste pianolessen als hij zes is. Na zijn middelbare school studeert Peter vanaf 1989 aan het conservatorium in Den Haag, een studie die hij combineert met een rechtenstudie. Vanaf 1985 vormt Peter samen met zijn broers een trio, The Beets Brothers. In 1988 wint Peter de prestigieuze Pall Mall Swing Award en een jaar later het Prinses Christina Concours. In 1990 verschijnt de eerste CD van The Beets Brothers, gevolgd door twee andere.

Edison-winnaar Peter Beets is een pianist van wereldklasse. Hij oogstte in binnen- en buitenland grote bewondering, speelde met jazzgroten als Chick Corea, Wynton Marsalis, Toots Thielemans, George Coleman, Johnny Griffin en John Clayton, maakte CD s met Jeff Hamilton, Larry Grenadier, Greg Hutchinson en Curtis Fuller en lanceerde in 2001 zijn veelgeprezen CD New York Trio , die het begin inluidde van een bloeiende internationale carrière.

In 2015 trad hij veelvuldig op met het Northern European Jazz Orchestra. Voor deze tour, Chopin goes Big, speelde hij zijn Chopin-arrangementen met een bigband. Momenteel speelt hij met een all star groep met Benjamin Herman, Ruud Jacobs en Han Bennink waarmee hij een eerbetoon brengt aan Misha Mengelberg. Voor meer informatie www.peterbeets.com.

N.B. Peter Beets ontmoet met zijn Trio klassiek violiste Rosanne Philippens en haar op de viool improviserende zus Julia op 23 februari 2018. Informatie en reserveren via www.atlastheater.nl