17 november 2017

Masterclass Mariëtta Petkova

Deelnemers aan de masterclass van Mariëtta Petkova zijn vrij in hun keuze van het te spelen stuk. Minimum niveau voor deelname is het kunnen spelen van een nocturne van Chopin.

Over Mariëtta Petkova
Mariëtta Petkova
Mariëtta Petkova werd geboren aan de Donau, in Roese, Bulgarije. Zij studeerde o.a. in Sofia, Wenen en in Amsterdam, waar zij in 1994 bij Jan Wijn haar studie afrondde met een 10 met onderscheiding. Daarnaast volgde zij tien jaar lang lessen bij de befaamde pianist György Sebök, die een sleutelrol in haar muzikale ontwikkeling heeft gespeeld.

In 1992 trad Mariëtta Petkova voor het eerst op in Nederland. Voor het tv-programma ‘Jonge Mensen op het Concertpodium’ vertolkte zij het 3e Pianoconcert van Rachmaninov met het Radio Symfonie Orkest. Vervolgens overrompelde zij pers en publiek met Rachmaninov-recitals in Amsterdam (Concertgebouw) en Nijmegen (De Vereeniging). Haar live-opnames van Rachmaninov’s complete Etudes-Tableaux en Preludes zijn door de internationale pers bejubeld.

Mariëtta Petkova staat bekend om haar authenticiteit en veelzijdigheid. ‘Of het nu Rachmaninov, Bach, Brahms of Liszt is, Petkova speelt fenomenaal’, schreef HP/De Tijd. Ook werd zij al eens de ‘ideale Mozart-pianiste’ genoemd naar aanleiding van haar cd met het Concertgebouw Kamerorkest. Voor meer informatie www.mariettapetkova.com

N.B. Voorafgaande aan het programma van de Pianodag geeft Marietta Petkova een Koffieconcert met muziek van Bach, Chopin en Rachmaninov. Informatie en reserveren via www.atlastheater.nl.