Terugblik Pianodag 15 april 2018

Op zondag 15 april van dit jaar vond de vierde Pianodag van de Stichting Noord Nederlandse Pianodagen plaats in het Atlas Theater Emmen. De dag is door ca. 120 bezoekers, docenten, pianisten en medewerkers bezocht, waarvan ca. 25 kinderen tussen 6 en 12 jaar meededen aan de workshop ‘Schilderen op Muziek’ door Marion Mencke en het Kindercollege van Jeroen Swarte. Aan de masterclasses jazz/improvisatie door Peter Beets en klassiek piano door Marietta Petkova deden elk drie kandidaten mee. Peter Beets sloot zijn openbare les af met een gezamenlijke improvisatie met alle drie de kandidaten. Marietta sloot haar masterclass af met een door haar ingebracht jong talent uit Kroatië. Ca. 22 pianisten traden op in het Vijfminutenfestival dat zich over twee rondes afspeelde. Ze speelden solo of soms in duo- of zelfs kwartetvorm. Naast de actieve deelnemers waren er nog veel luisteraars/bezoekers op deze dag aanwezig, in overeenstemming met onze doelstelling, dat de Pianodag voor elke pianoliefhebber bestemd is, zowel passief als actief. De dag verliep in een geanimeerde en prettige sfeer. Alle medewerkers en bezoekers bedankt voor de mooie dag!