Pianodag 15 april 2018

Op zondag 15 april 2018 vindt de vierde Pianodag plaats in het Atlas Theater in Emmen. Het belooft een heel interessante dag te worden: we hebben namelijk zowel de vermaarde concertpianiste Mariëtta Petkova als cross-over pianist Peter Beets bereid gevonden om een masterclass/workshop te geven. Beide pianisten treden komend voorjaar op in het Atlas Theater. Peter Beets ontmoet met zijn Trio klassiek violiste Rosanne Philippens en haar op de viool improviserende zus Julia op 23 februari 2018. Mariëtta Petkova geeft op zondag 15 april 2018 een Koffieconcert. Aansluitend op dit Koffieconcert vindt de Pianodag plaats. De masterclasses zijn bedoeld voor vergevorderde amateurs en studenten (vooropleiding) conservatorium.

Vijfminutenfestival: klassiek en licht

Behalve de genoemde masterclasses is er het Vijfminutenfestival waarvoor we zowel klassieke pianisten als deelnemers die een licht(er) repertoire spelen – licht-klassiek, pop, jazz – van harte uitnodigen. Iedereen mag zich presenteren, jong of oud, ongeacht je niveau. Ook piano-ensembles krijgen de ruimte, mits akoestisch. We beschikken over twee vleugels zodat ook piano-duo’s zich kunnen presenteren!

Voor kinderen 

Ook voor kinderen bieden we een leuk programma aan. Zo komt er een workshop ‘dieren schilderen op muziek’ en een kindercollege/luisterles muziek voor kinderen tussen 6 – 13 jaar.

Daarnaast kunnen kinderen ook meedoen aan het Vijfminutenfestival.

Kortom een breed programma waarin alle genres pianomuziek aan bod komen, zowel voor kinderen als volwassenen!