Van Goede Grond presenteert ‘Oogst’

Bijna twee jaar lang was de gemeente Emmen Culturele Gemeente van de provincie Drenthe. Onder de noemer Van Goede Grond kwam de samenleving in beweging voor cultuur, wat resulteerde in meer dan honderd culturele activiteiten. Wat bracht Van Goede Grond teweeg? Wat ging goed? En wat doen we nooit meer? De opbrengst van Van Goede Grond is samengebracht in de bijzondere uitgave ‘Oogst’. Op zaterdag 17 juni wordt ‘Oogst’ feestelijk gepresenteerd tijdens de Pianodag in het Atlas Theater.

De Pianodag is één van de culturele activiteiten die ontstaan is tijdens de periode waarin Emmen Culturele Gemeente van Drenthe was. De Pianodag wordt georganiseerd door de Stichting Noord Nederlandse Pianodagen en is bedoeld voor alle pianoliefhebbers, spelers en luisteraars, op elk niveau en van elke leeftijd. Op het gevarieerde programma staan onder meer concert-lezingen over Tchaikovsky, moderne pianomuziek, workshops en een boeken- en informatiemarkt. Alle informatie over de Pianodag is te vinden op www.pianodagen.nl.

Presentatie Oogst

Voordat de dag afgesloten wordt met het slotconcert wordt de inhoud van ‘Oogst’ gepresenteerd door Van Goede Grond-projectleider Susan Hoexum. Cultuurwethouder Robert Kleine reikt het eerste exemplaar van Oogst uit aan Marijke de Gruil van de Stichting Noord Nederlandse Pianodagen. Tenslotte kan iedereen genieten van het bijzondere slotconcert door de gastdocenten van de Pianodag.